2021-04-15 08:38:21• hírek • Szatmár.ro

Elhunyt Fógel László, a Szatmárnémeti VSK igazgatója

„Méltósággal viselt betegség után elhunyt a Szatmárnémeti RMDSZ alapító tagja, Fógel László” – osztotta meg a szomorú hírt csütörtök reggel közösségi oldalán a szövetség szatmári szervezete.

"Csak az legyen városi tanácsos, aki valóban tenni akar a közösségért és a városáért" - vallotta mindig. 20 évig 1996 és 2016 között töltötte be Szatmárnémeti városi tanácsosi tisztségét, valamint hosszú ideig a vezette a regionális vízszolgáltató fejlesztésekért felelős osztályát.  Nevéhez számos jelentős határozat fűződik, mégis a Szatmárnémeti Városi Sportklub megalapítására és eredményeire a legbüszkébb. Az általa vezetett sportklub ugyanis 2007-es megalakulása óta történelmi eredményeket könyvelhetett el, beírva magát országos viszonylatban is a női kosárlabda és a férfi kézilabda „nagykönyvébe".


A VSK legnagyobb sikereit az ő irányítása alatt érte el: a férfi kézilabda csapat feljutott a Nemzeti Ligába, a női kosárlabda-csapat pedig több mint fél tucat serleget szerzett a honi bajnokságban, a Román Kupában, illetve a Közép-Európa Ligában. 2011-ben az odaadó munkásságának elismeréseként Szatmárnémetiben az Év Emberének is megválasztották.


„Mély fájdalommal értesültünk a Szatmárnémeti VSK igazgatójának és alapítójának, Fógel Lászlónak a haláláról. Húsz éven át, 1996. és 2016. között helyi tanácsosként szolgálta a szatmári közösséget, higgadtságával, eltökéltségével és bölcs előrelátásával rendkívüli módon hozzájárult Szatmárnémeti és a szatmári sport fejlődéséhez, az utóbbi 14 év legnagyobb sportsikerei köthetőek a munkájához és nevéhez. Távozásával nagy űrt hagy maga után, emléke azonban örökre velünk marad. Nyugodjék békében!” – emlékezett meg róla a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal oldalán Kereskényi Gábor városvezető is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: